C-tower C-tower

Composiet windturbinetoren

Jules Dock

Torens van windturbines zijn gemaakt van staal. Dit is een stijf materiaal dat weinig demping kent en relatief zwaar is. In dit R&D project is de haalbaarheid aangetoond van een flexibele composiet toren met een eigenfrequentie onder de laagst te verwachten trillingen. Het gaat dan om trillingen die veroorzaakt worden door een defect of onbalans in één wiek. Het is aangetoond dat composiet materialen piekkrachten beter dempen, waardoor de fundatiepaal (monopile) minder belast wordt. Het lichte gewicht ten opzichte van staal maakt het mogelijk om met eenzelfde schip grotere turbines te plaatsen. Het principe is schaalbaar. In de studie is een 10MW toren verder uitgewerkt. Verder is gekeken naar productie op grote schaal, handelingen op zee en end-of-life van onder meer het composiet. Zie ook: WMC en Jules Dock.

legionella preventie

Wasteshark

Ranmarine

Ranmarine haalt met automatisch varende boten drijvend plastic afval uit het water. WE heeft de vormgeving, engineering en het composiet productieontwerp van de Wasteshark gedaan.

legionella preventie

Autonome trolley

Ampelmann

Ampelmann heeft technologie om van een schip over te kunnen stappen op offshore constructies als windturbines en platformen. Basis van de techniek is een bewegingsgecompenseerde loopbrug. WE heeft technologie ontwikkeld waarmee op een veilige manier kleine lasten automatisch over de loopbrug worden gebracht. Een werkend prototype is opgeleverd.

Contact

info@wieling-engineering.com
+31(0)641839404

Adres

Wieling Engineering
Noordendijk 5
3311 RM Dordrecht

Informatie

LinkedIn

Gegevens

©2023 Aqitec Projects B.V.
All rights reserved
KvK 77153014